Osaamisen jakaminen vahvistui valmennuksilla

Sweco on Euroopan johtava rakennetun ympäristön ja teollisuuden asiantuntija, joka suunnittelee tulevaisuuden kaupunkeja ja kestävämpää yhteiskuntaa. Asiantuntijuus asuu swecolaisissa, joten osaamisen kehittämiseen panostetaan.

Swecolla on tunnistettu osaamisen jakaminen elinehtona asiantuntijaorganisaation menestykselle ja kehitetty siihen käytäntöjä ja foorumeita. Lisäksi on haluttu kannustaa ja tukea yksilöitä jakamaan kokemuksiaan, tietojaan ja osaamistaan. Tähän avuksi suunniteltiin Pauliina Perttulin toteuttamat osaamisen jakamisen valmennukset.

Valmennuksissa innostuttiin ja ratkaistiin arjen haasteita 

Valmennukset suunniteltiin vastaamaan Swecolla tunnistettuihin tarpeisiin. Yhteistyö aloitettiin kahdella pilottiryhmällä, joiden palautteiden pohjalta valmennusten käytännöt ja sisällöt tarkennettiin tukemaan juuri swecolaisten työn arkea. Valmennuksissa vastattiin seuraaviin kysymyksiin käytännönläheisesti, keskustellen ja omaa työtä tutkien: 

  • Mitä osaamisen jakamisen käytäntöjä minä voin ottaa työni arjessa käyttöön? 

  • Kuinka voin kehittää vuorovaikutusosaamistani ja työtapojani perehdyttäjänä, opastajana ja kouluttajana, jotta osaamisen jakaminen olisi entistä vaikuttavampaa? 

Valmennuksia on hieman eri painopistein toteutettu useita kertoja eri kohderyhmille niin kaikille avoimina valmennuksina kuin osana Swecon sisäisiä valmennusohjelmia.  

Lisäksi Swecolla on toteutettu työpajan ja harjoitusten valmennuskokonaisuuksia, joissa osallistujat ovat päässeet valmentajan tuella valmistelemaan ”timanttisen tietoiskun” eli oppimista tukevan Teams-session tai koulutustallenteen. 

”Hyviä konkreettisia keinoja ja metodeja! Hyvää keskustelua muiden swecolaisten kanssa.” 

osallistujan palaute

Valmennusten hyödyt näkyvät työn arjessa

Vuosina 2022–2023 valmennuksista on järjestetty seitsemän eri toteutusta, joiden osallistujapalautteet ovat olleet kiittävät. Erityisen hyödyllisenä on pidetty valmennusten käytännönläheisyyttä, inspiroivaa sisältöä ja käytäntöjä, jotka ovat mahdollistaneet kollegoiden kanssa sparrailun ja uuden kehittämisen. Valmennuksissa onkin syntynyt pieniä ja isompia ideoita osaamisen jakamisen kehittämiseksi, joita on lähdetty valmennusten jälkeen testaamaan työn arjessa.  

”Hyödyllinen koulutus, joka antoi paljon ajatuksia ja oikeasti käytännössä toteutettavia asioita.” 

osallistujan palaute

Pitkäaikainen ja sitoutunut valmennusyhteistyö tukee parhaiten osaamisen kehittämistä. Punos jatkaa ilolla swecolaisten osaamisen jakamisen käytäntöjen tukemista seuraavien vuosienkin ajan. 

”Paljon uusia asioita, joista ei tarpeeksi puhuta töissä.” 

osallistujan palaute

”Ryhmätöiden parissa jaettiin kokemuksia ja oppeja tehokkaasti!” 

osallistujan palaute

Edellinen
Edellinen

Esihenkilöistä asiakasviestinnän valmentajiksi – viestintäosaamisen kehittäminen osaksi tiimien arkea

Seuraava
Seuraava

Valmennuksilla uusia ideoita ja varmuutta asiantuntijoiden esiintymistilanteisiin